کشور هلند از نظرِ شاخصهای حقوق شهروندی و رفاه اجتماعی ، همیشه جز ده کشور برترِ دنیا بوده.
پس در اینکه کشور هلند جای خوبی برای زندگیه شکی نیست. اما نکته ای که باید بهش توجه داشته باشین اینه که ، با همه مزیت هایی که کشور هلند داره ، اما گرفتنِ اقامت در کشور هلند ، از طریقِ پناهندگی ، مثل همه کشورهای دیگه اروپایی سخته و مطمئن باشین ، کسی بدونِ داشتن کیس خطر مطابق با قوانین حقوق بشری بین المللی که با قوانینِ هلند هم منطبقه ، شانسی برای موفقیت نداره و نکته کلی در موردِ کیس های پناهندگی اینه که اگر کسی با یک کیس پناهندگی در المان یا انگلیس ردی گرفت ، قطعا با همان کیس پناهندگی در کشور هلند هم ردی میگیره و برعکسشم هست اگر کیسی توی المان قبولی میتونه بگیره قطعا توی هلند هم میتونه بگیره چونکه کیس خطرِ خوب ، یک چارچوب مشخصی داره که اگه رعایت بشه ، توی هر کشور پناهنده پذیری میتونه قبولی بگیره .
پس اینکه فکر کنین کیس ای هست مختص کشور هلند ، اشتباهه کیسِ متناسب با قوانین توی هر کشوری قبولی میگیره و کیس ای که ضعیفه و بار حقوقیه خوبی نداره هم توی هر کشوری ردی میگیره.. و اینکه بعضیا میگن باید شانس بیاری که آفیسرِ خوبی گیرت بیاد و مثلا فلان کشور بیشتر سخت میگیره و بهمان کشور راحت میگیره ، اصلا موضوعیت نداره و اینا حرفهای بی ربطیه.
اولین نکته ای که برای پناهندگی هلند باید دقت کنین. اینه که سعی کنین در مبادی ورودی ِ این کشور مثل فرودگاه یا بنادرِ این کشور، تقاضای پناهندگی ندین.
چون بندر یا فرودگاه جز خاکِ هلند بحساب نمیاد و مامورینِ مرزی میتونن از ورود شما به کشور جلوگیری کنن. پس صبر کنین برین داخل کشور بعد مراجعه کنین به مرکز پلیس یا اداره مهاجرت و تابعیت این کشور که بهش اداره IND میگن ، و درخواست پناهندگی اتون رو مطرح کنین.
بعد از اینکه شما درخواست پناهندگی اتون رو مطرح کردین، بلافاصلا شما رو به کمپِ تراپل میفرستن. حالا تراپل چیه؟
تراپل کمپ اسکانِ اولیه پناهجویان در هلندِ که شما بصورت موقت اونجا اسکان داده میشین.
توی تراپل مدارک هویتی و شناسایی شما رو بررسی میکنن و ی اتاق برای استراحت و اسکانِ موقت به شما میدن.
این کارهای اولیه اسکان رو سازمانِ مراقبت از مهاجرین انجام میده که به زبان هلندی به اختصار بهش سازمان کوا میگن.
فردای روزی که کوا شما رو اسکان داده شدین ، شمارو برای انگشت نگاری به اداره پلیس منتقل میکنن و اینجا توی اداره پلیس، شما بصورت کامل بازرسی میشید از بازرسی بدنی بگیر تا بازرسی وسایل شخصی و علی الخصوص بازرسی گوشی تلفن همراهتون . برای اینکه از طریق کنترل تلفن همراهتون متوجه بشن از چه مسیری به هلند رسیدین، برای بررسی مسئله دوبلین که قبلا توضیح دادیم خدمت شما.
همینجا هم اداره پلیس تمام مدارک شناسایی شما رو میگیره و به شما رسید میده که مدارک شما دست پلیس ِ
بعد از اینکه این کارها رو توی اداره پلیس انجام دادن شما رو دوباره به تراپل منتقل میکنن.
ی توضیحی در مورد تراپل بدم ، تراپل ها غالبا از شهر دور هستن و محلِ اسکان مجردا و متاهلا هم جدا ِ
هر تراپل چند تا اتاق داره و یک اشپزخونه و حموم و دستشویی مشترک داره برای استفاده همه
توی قسمتِ مجردا هر دونفر توی یک اتاق هستن و قسمتِ متاهل ها هم هر زن و شوهر یک اتاق دارن و تعداد محدودی هم سوییت هستش که بیشتر به خانواده هایی میدن که بچه همراهشون دارن.
بصورت کلی تراپل ها به نسبتِ کمپهای بعدی که شما رو بهش منتقل میکنن امکانات کمتری داره اما خوبیش اینه که روزای زیادی شما رو اونجا نگه نمیدارن.
فردای روزی که اداره پلیس رفتین شما رو برای انجامِ ازمایشای پزشکی میبرن و یک چکابِ کاملِ بدنی میشین.
بعد از چند روز اداره مهاجرت شما رو دعوت میکنه برای مصاحبه راه و توی این روز از شما فقط از کیسِ راهتون میپرسن اما توجه داشته باشین که کیس راه بی ارتباط با کیسِ خطرتون نیست.
بعد از اینکه مصاحبه راه دادین شما از تراپل به ی کمپ دیگه منتقل میکنن که با توجه به شرایطِ هر شخص یا هر خانواده ای فرق میکنه. مثلا ممکنه که دونفری که با هم اومدین و توی تراپل با هم، هم اتاق بودین ممکنه هر کدومتون رو به ی شهری بفرستن که این بستگی به نظرِ ind و اداره coa داره.
بعد از اینکه شما توی کمپ جدید اسکان داده شدین به شما مانی کارت میدن ...