۱۳۹۸ خرداد ۲۷, دوشنبه

روند درخواست پناهندگی تسریع شده در فرانسه چگونه است؟



مهلت درخواست پناهندگی در فرانسه و سایر کشورهای اتحادیه اروپا معمولاً خیلی طولانیست. با این حال، در فرانسه روندی به نام درخواست سریع وجود دارد که پاسخ رسمی به آن چند هفته را در بر می‌گیرد.

شماری از سازمان‌های حمایت از پناهجویان معتقدند که در این جریان درخواست‌ها دقیقاً مورد بررسی قرار نمی‌گیرند. واقعیت چگونه است ؟ 

روند درخواست پناهندگی در فرانسه 
در سال ٢٠١٨ در فرانسه، مهلت بررسی درخواست پناهندگی در روند عادی یا معمولی به ١٣١ روز می رسید. این در حالیست که برخی از درخواست‌ها که در چارچوب روند تسریع شده ارائه شده بودند تنها طی ١٥ روز پاسخ دریافت کردند. در مورد مهاجرانی که در مراکز بازداشت به سر می‌بردند این مهلت حتی به ٩٦ ساعت یعنی چهار روز می رسید.

درخواست پناهندگی تسریع شده در فرانسه مانند روند معمولی، توسط اوفپرا یا اداره مهاجرت و پناهندگی فرانسه بررسی می شود. در سال گذشته از میان بیشتر از ١٢٠ هزار درخواست پناهندگی، ٣٧٧٥٩ درخواست در چارچوب روند تسریع شده از سوی اوفپرا بررسی شده است.
                  
افزایش روند تسریع شده درخواست پناهندگی ( آبی تیره) در مقایسه با روند معمولی در فرانسه از سال ٢٠٠۴ تا ٢٠١٨. گراف اوفپرا
روند درخواست پناهندگی در فرانسه 

در کدام موارد می‌توان از طریق روند تسریع شده درخواست پناهندگی داد ؟


در برخی از موارد درخواست پناهندگی تنها درچارچوب روند تسریع شده بررسی می‌گردد:

        - وقتی یک درخواست دهنده تبعه کشوری است که امن شناخته شده است. فهرست این کشورها در سایت اوفپرا قابل مشاهده است. البانیا، سنگال و غنا از این جمله هستند.

موارد دیگری وجود دارند که به غرفه واحد پناهندگی اجازه می‌دهد درخواست یک پناهجو در روند تسریع شده مطرح گردد:

        - وقتی یک درخواست دهنده با ثبت دیجیتالی نشان انگشتش مخالفت کند.

       -  وقتی یک درخواست دهنده می‌خواهد با ارائه مدارک جعلی، پنهان کردن پاره‌ای از اطلاعات یا ارائه چندین درخواست با مدارک هویت مختلف، دست به تقلب بزند.

       -  وقتی درخواست کننده قبل از ارائه درخواستش بیشتر از ١٢٠ روز در فرانسه زندگی کرده باشد.

روند تسریع شده بیشتر مهاجران کدام کشورها را در بر می‌گیرد ؟


روند درخواست پناهندگی در فرانسه 
بربنیاد گزارش اوفپرا، در سال ٢٠١٨، البانیا با ١٩،٧درصد روند تسریع شده، در صدر، گرجستان با ١٦ درصد، در مقام دوم، ارمنستان با ٥،٥ درصد در مقام سوم، افغانستان با ۴،٩ درصد در مقام چهارم و سنگال با ۴،٨ درصد در مقام پنجم قرار داشتند. به غیر از افغانستان، همه این کشورها از سوی فرانسه «امن» محسوب می شوند.
به گفته اود ریمیلو، وکیل مدافع مهاجران در پاریس، « پناهجویان افغان به این دلیل در روند تسریع شده شامل می‌شوند که بیشتر آن‌ها اولین درخواست پناهجویی خود را در سایر کشورهای اروپایی ثبت کرده‌اند. پناهجویان افغان معمولاً ابتدا شانس خود را در سویدن یا آلمان آزمایش می‌کنند.

اود ریمیلو در ادامه می‌گوید معمولاً افغان‌هایی که می‌خواهند به انگلستان بروند، در بندر کاله مجبور می‌شوند بار دیگر در فرانسه درخواست پناهندگی بدهند. او گفت در گذشته برخی از سودانی‌ها وضعیتی مشابه داشتند و در چارچوب روند تسریع شده درخواست می‌دادند.

اگر بعد از بررسی درخواست پناهندگی تسریع شده رد شوید آیا می‌توانید درخواست تجدید نظر کنید ؟

آری. امکان درخواست تجدید‌نظر در چارچوب درخواست تسریع‌شده وجود دارد اما با شرایط متفاوت. در این چارچوب، درخواست تجدید‌نظر پناهجوی رد شده در دادگاه ملی حق پناهندگی، توسط یک قاضی و در مهلت پنج هفته بعد از ثبت درخواست بررسی می‌شود. در روند تسریع شده پناهجو وقت کمتری برای آمادگی، تهیه مدارک و ترجمه آن‌ها دارد.

در چارچوب درخواست معمولی، درخواست تجدیدنظر توسط سه قاضی و در مهلت پنج ماه بعد از ثبت درخواست، بررسی خواهد شد.

آیا روند سریع نوعی مجازات برای پناهجو محسوب می شود ؟

شمار زیادی از سازمان‌های حمایت از مهاجران از روند تسریع شده انتقاد می‌کنند و آن را سرسری می‌خوانند. سازمان فرانسه سرزمین پناهندگی به پناهجویان توصیه می‌کند در چنین موردی، حتماً درخواست کمک کنند. سازمان سیماد هم خواستار لغو این روند شده و می‌گوید « مهلت کوتاه در این روند به ضرر پناهجو تمام می‌گردد.»

این درحالیست که قانون جدید مهاجرت و پناهندگی مشکل دیگری در این عرصه ایجاد کرده است. به گفته اود ریمیلو، برای افرادی که با روند تسریع شده روبرو هستند این خطر وجود دارد که از اقامت در فرانسه محروم گردند: « بر اساس قانون جدید، احتمال دارد پناهجویانی که منتظر دادگاه تجدید نظر هستند همراه با سند اقامت کوتاه مدت برای دادگاه، حکم ترک فوری خاک فرانسه را نیز دریافت ‌کنند. مشکل آن است که مهلت مخالفت رسمی با حکم ترک خاک فرانسه فقط ١٥ روز است.»  این مهلت فوق العاده کوتاه است.

با این حال اود ریمیلو روی این نکته تائید می‌کند که روند تسریع شده همیشه به رد درخواست پناهجویی نمی‌انجامد: « همه پناهجویان کشورهایی که امن تعریف شده‌اند پاسخ منفی دریافت می‌کنند اما در شرایط کنونی، وضعیت برای پناهجویان افغان نسبتا مساعد است و درصدی خوبی از آن‌ها به عنوان پناهنده شناخته می‌شوند. در چنین صورتی، روند تسریع شده نه تنها مجازات شمرده نمی‌شود بلکه به سال‌ها سرگردانی تعدادی از مهاجران پایان می‌دهد.»

پناهجویی که در روند تسریع شده درخواست داده می‌تواند به روند معمولی بازگردد ؟

این امکان وجود دارد که اوفپرا، درخواست یک پناهجو را از روند تسریع شده بیرون و آن را در روند معمولی بررسی کند. این احتمال بیشتر در مورد اعضای یک خانواده صدق می‌کند. اود ریمیلو می‌گوید این موضوع درباره دو تن از پناهجویانی که از آنها دفاع میکرد اتفاق افتاد.

در صورتیکه بررسی یک درخواست پیچیده در روند تسریع شده ناممکن باشد یا وضعیت صحی یک پناهجو حکم کند، اوفپرا می‌تواند تصمیم بگیرد که درخواست بررسی سریع به روند معمولی برگردد.

اود ریمیلو می‌گوید پیچیدگی درخواست یکی از پناهجویان که تابعیت دوگانه مربوط به یک کشور امن و یک کشور ناامن داشت باعث شد درخواست او از روند تسریع شده به روند معمولی ارجاع گردد.  

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

مراحل درخواست پناهندگی در داخل خاک کانادا

✴️   مراحل درخواست پناهندگی در داخل خاک کانادا سه نهاد دولتی زیر در مراحل ثبت درخواست با شما هستند: ✅ اداره مهاجرت، پناهندگی و شهروند...