متقاضیان پناهندگی در آلمان که از سوی اداره امور پناهندگی حکم قبولی دریافت میکنند، نامهای دریافت میکنند که در آن نوع قبولی آنها و نیز حقوقی که از آن برخوردار هستند توضیح داده شده.
همچنان توضیحات مختصر به زبان مادری نیز در چند ورق جداگانه ضمیمه میشود.
در پایان حکم، مهلتی تعیین شده تا اگر به حکم صادر شده در مورد خود اعتراض دارند، از طریق وکیل به دادگاه شکایت کنند.
بسیاری از پناهجویان مفهوم این حکم یا ابلاغیه اداره مهاجرت را به دالایلی پیچیدگی آن دقیق متوجه نشده یا نمیدانند،حالتهای مختلفی که به خاطر آن رد یا قبول شدهاند چه معنی دارد،یا نمیدانند در چه حالتی میتوانند علیه آن شکایت کنند!
نامه های مهم که در آن حکم قبولی یا منفی (جواب رد) تقاضای پناهندگی شما در آن ارسال میگردد دارای رنگ زرد میباشد!
🔸بررسی درخواست پناهندگی
مسئولیت بررسی درخواست پناهندگی در آلمان با اداره امور مهاجرت و پناهندگی Bundesamt für Migration und Flüchtlinge است. به این اداره اختصارا “بامف BAMF” گفته میشود.
در بررسی درخواست، این اداره با فرد متقاضی پناهندگی مصاحبه حضوری perspanahj Anhörung/ Interview انجام میدهد. آن فردی شانس گرفتن قبولی پناهندگی دارد که اثبات کند و یا به باور برساند که قبل از ترک خاک کشورش، جاناش در خطر بوده یا تحت تعقیب بوده و نیز جای امن دیگری در کشورش نداشته که بتواند در آنجا در امنیت زندگی اش را ادامه دهد. اگر کسی نتواند مدارک و اسناد لازم در اثبات ادعای خود ارائه کند، باید بتواند در مصاحبه با کارمند اداره امور پناهندگی (تصمیمگیرنده منفرد Einzelentscheider)، او را به باور برساند Glaubhaftmachung دلایلی که مطرح میکند حقیقت زندگی اوست، ساختگی نیست، عاری از بزرگنمائی و غلّو است،و نیز باید بتواند جزئیات آنچه اتفاق افتاده را به خوبی و با دقت منعکس کند!
همچنین کلام و احساسِ بیان باید همدیگر را تائید و تکمیل کنند.
در پایان، صورتجلسهی مصاحبه انجام شده (پروتکل Protokoll) به صورت نوشتار تهیه شده و بعد از قرائت نهایی برای تصحیح و تکمیل احتمالی، امضا شده و یک نسخه از آن به متقاضی پناهندگی داده میشود.
ابلاغ جواب نهایی اما از چند هفته تا چندین ماه و در مواردی حتی تا بالای یک سال ممکن است به درازا بکشد.
🔸حالتهای مختلف تصمیمگیری
اداره امور پناهندگی (بامف) در بررسی و در دادن جواب به درخواست پناهندگی چهار حالت مختلف را باید بررسی کند. این موارد، چهار نوع حمایت متفاوت که هر کدام بر اساس مواد قانونی مختلف میباشند را تعریف و مشخص کرده که عبارتند از:
1️⃣ پناهنده پذیرفته شده Asylberechtigte:
اصطلاحا پناهنده سیاسی. بر اساس بند ۱ ماده ۱۶آ قانون اساسی آلمان. این ماده تصریح میکند: “افرادی که به دلیل باور سیاسیشان تحت تعقیب هستند، از پناهندگی سیاسی برخوردار میشوند.”
این نوع پناهندگی به فردی تعلق میگیرد که علاوه بر قبولی دلایل پناهندگی، میتواند اثبات کند که مستقیم و هوائی وارد خاک آلمان شده، از یک کشور اتحادیه اروپا و عضو قرارداد شنگن ویزای سفر دریافت نکرده و یا از یک کشور امن دیگر عبور نکرده یا در آنجا قبلا درخواست پناهندگی نداده بوده است. در صورت قبولی پناهندگی بر این اساس، پناهنده، روادید سفر برای پناهنده Reiseausweis für Flüchtling، پاسپورت آبی دریافت کرده، اقامت سه ساله گرفته و در سه ماه اول دریافت قبولی پناهندگی میتواند برای همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال درخواست به هم پیوستن خانوادگی Familienzusammenführung بدهد. اگر این مهلت سه ماهه بگذرد و هنوز چنین درخواستی داده نشده باشد، بعد از آن، باید شاغل بوده و میزان درآمدش در حدی باشد که بتواند افراد خانوادهاش را بدون کمک دولتی، شخصا تحت پوشش بگیرد. این اقامت میتواند بعد از سه یا پنج سال و تحت شرایطی تبدیل به اقامت دائم شود. این اقامت همراه با اجازه کار و اجازه کسب و اشتغال آزاد است.
🔶پناهنده سیاسی (Asylberechtigte)
بر اساس بند ۱ ماده ۱۶آ قانون اساسی آلمان. این ماده تصریح میکند:
“افرادی که به دلیل باور سیاسیشان تحت تعقیب هستند، از پناهندگی سیاسی برخوردار میشوند.”
این نوع پناهندگی به فردی تعلق میگیرد که علاوه بر قبولی دلایل پناهندگی، میتواند اثبات کند که مستقیم و هوائی وارد خاک آلمان شده، از یک کشور اتحادیه اروپا و عضو قرارداد شنگن ویزای سفر دریافت نکرده و یا از یک کشور امن دیگر عبور نکرده یا در آنجا قبلا درخواست پناهندگی نداده بوده است.
این نوع پناهندگی به فردی تعلق میگیرد که علاوه بر قبولی دلایل پناهندگی، میتواند اثبات کند که مستقیم و هوائی وارد خاک آلمان شده، از یک کشور اتحادیه اروپا و عضو قرارداد شنگن ویزای سفر دریافت نکرده و یا از یک کشور امن دیگر عبور نکرده یا در آنجا قبلا درخواست پناهندگی نداده بوده است.
در صورت قبولی پناهندگی بر این اساس، پناهنده، روادید سفر برای پناهنده (Reiseausweis für Flüchtling) یا همان پاسپورت آبی دریافت کرده، اقامت سه ساله گرفته و در سه ماه اول دریافت قبولی پناهندگی میتواند برای همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال درخواست به هم پیوستن خانوادگی (Familienzusammenführung) بدهد.
اگر این مهلت سه ماهه بگذرد و هنوز چنین درخواستی داده نشده باشد، بعد از آن، باید شاغل بوده و میزان درآمدش در حدی باشد که بتواند افراد خانوادهاش را بدون کمک دولتی، شخصا تحت پوشش بگیرد. این اقامت میتواند بعد از سه یا پنج سال و تحت شرایطی تبدیل به اقامت دائم شود. این اقامت همراه با اجازه کار و اجازه کسب و اشتغال آزاد است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر